Stetson hoeden kennen een rijke geschiedenis. Het begon in 1830, toen John Batterson Stetson werd geboren in het plaatsje Orange. Zijn vader was een hoedenmaker. Toen hij de twintig passeerde, kreeg John tuberculose en vertrok naar het westen. Hij belandde in Pikes Peak, om zijn gezondheid te verbeteren. Daarna vertrok hij naar Philadelphia.

In Philadelphia opende hij zijn eigen hoedenwinkel. Een uitdaging, want er waren genoeg concurrenten! Toch wist hij er een succes van te maken door zijn intuïtie te volgen. Dit was wat de markt wilde en dus groeide het bedrijf al snel uit zijn jasje. Het was tijd voor uitbreiding. De Industriële Revolutie volgde enkele jaren later, en ook dat zorgde ervoor dat het bedrijf enorm kon groeien. De Stetson hoeden werden een begrip in elk Amerikaans huishouden. In dezelfde periode overleed John, maar het betekende niet het einde van het hoedenmerk.

In de jaren ’20 ging het goed met Amerika. De hoedenfabrikant speelde hier slim op in. Zo doken de Stetson hoeden op bij de grote Hollywood sterren, maar ook bij politici en andere welgestelde mensen. Dat werd een hobbel op de weg tijdens de Grote Depressie, maar ook dit heeft het hoedenmerk dankzij een eenvoudiger ontwerp overleefd.

WOII zorgde ervoor dat het goed bleef gaan met het bedrijf. Zo produceerden ze tienduizenden hoeden voor militairen.

Ook de jaren erna hebben het bedrijf geen windeieren gelegd. Tot op de dag van vandaag zien we de tijdloze hoeden terugkomen. Bovendien is een hoed toch altijd een persoonlijke touch voor elke outfit.

Stetson hoeden verkrijgbaar bij Country House

De hoeden van Stetson zijn van sterke kwaliteit. Inmiddels zijn ze zeker niet alleen maar in Amerika verkrijgbaar, maar ook gewoon bij ons in de winkel. Benieuwd naar de collectie? Kom dan naar eens naar een Country House winkel in Rotterdam.

Country House merken