De leren schoenen van Red Wing Heritage zijn stuk voor stuk kunstwerken te noemen, die worden gemaakt door mensen die kwaliteit belangrijk vinden. Vakmanschap en nauwkeurigheid staan hierbij centraal.

Liefde voor het vak begint al bij het snijden van het leer. Geen enkel stuk leer is hetzelfde en daarom is het van belang om de goede stukken te selecteren en zorgvuldig uit te snijden. Dit gebeurt door echte professionals, die hier intensief in getraind zijn.

Vervolgens wordt het leer netjes aan elkaar genaaid, met behulp van kwaliteitsmachines. De hand-oog coördinatie werkt erg nauw bij het aan elkaar naaien van het leer. Er wordt bij het naaiproces gebruik gemaakt van latex, zodat de schoenen langer waterdicht blijven. Wanneer de schoen volledig in elkaar is gezet, wordt deze grondig geïnspecteerd.

Red Wing Heritage bij Country House

De collectie van Red Wing Heritage bestaat uit uiteenlopende modellen, van mocassins tot ronde neuzen. De schoenen zijn verkrijgbaar in onze Country House winkels in Rotterdam. Kom gerust eens langs!

Country House merken